Een Aantal Tips Om Je Accounting Op Orde Te Houden

Accounting is een kunst op zich, maar vormt de ruggengraat van elk bedrijf. Des te belangrijker dat alles in orde is in de boeken en accounts. Ten laatste bij de belastingcontrole, anders kunnen kleine onregelmatigheden snel grote obstakels worden. En voordat je het weet, in plaats van een belastingbesparing op de bankrekening, plots een verzoek om extra betaling in de brievenbus. Je online administratie bijhouden is dus belangrijk maar gelukkig is er veel aan te doen met boekhoudprogramma’s Daarom hebben we zojuist een overzicht gemaakt van welke fouten in uw boekhouding u absoluut moet vermijden.

Indienen Van Incidentele Facturen

Het is duidelijk dat uw facturen voldoen aan de wettelijke vereisten en dat ze alle nodige informatie bevatten. Als u hier niet over de details nadenkt, zou u niet verrast moeten zijn als latere klanten die niet bereid zijn te betalen, voor de rechtbank worden vrijgesproken.

Overigens: om dergelijke problemen meteen te voorkomen, kunt u ooit een lege factuursjabloon maken met alle benodigde informatie die u nu voor uw klantfacturen kunt gebruiken. Het is echter nog eenvoudiger als u werkt met een professionele boekhoud- of factureringssoftware. Er zijn enkele slimme oplossingen die volledig online werken.

Mix Private En Business Bookings

Niets is erger dan alle transacties via één account uitvoeren. U zult ten laatste de waarde van een afzonderlijke zakelijke rekening waarderen wanneer u de kopieën van uw verklaringen met de hand zwart moet maken, omdat u niet wilt dat de belastingdienst weet van uw privéaankopen op internet.

Daarom zijn er altijd aparte accounts voor zakelijk en privé. En net zo belangrijk: zelfs met alle aankopen hetzelfde schoon over het respectieve accountboek! Omdat zelfs gemengde inkoopdocumenten een onnodige tijd en moeite zijn.

Trouwens: u kunt de stress helemaal besparen als u fouten voorkomt 3.

Het Boekhoudsysteem (No Idea) Zelfs

Er zijn altijd zelfbenoemde experts die geloven dat het genoeg is om uit te vinden in een paar minuten online en vervolgens naar de boekhouding of aangifte zelf te maken.

Het is niet genoeg! U bent een ondernemer en zou uw waardevolle tijd zinvoller moeten gebruiken.

Accounting is een fulltime baan. Tenzij u toevallig meerdere jaren echte praktijkervaringen hebt gehad als accountant of accountant en op de hoogte bent van al het nieuws en wijzigingen, is het geen on-the-go of niet-opgeleide activiteit.

Als u een professional inhuurt, vermijd dan meerdere fouten, bijvoorbeeld onjuiste boekhouding of onjuiste boekingsprocessen. Deze maatregel heeft nog meer voordelen, die u opnieuw kunt lezen onder de punten 8, 9 en 10.

Bewaring Van Oppervlakken Op Thermopaper

Waar alleen het factuurbedrag en de datum waren, is er nu alleen een gapende leegte. Dat komt omdat de meeste bonnen op thermisch papier worden afgedrukt. Als dit te lang is of te veel zonlicht of warmte krijgt, verliest het de mogelijkheid om de bedrukte verf vast te houden. De belangrijke bon verandert na enige tijd in een nutteloos wit vel papier.

Daarom moet u documenten die op thermisch papier zijn afgedrukt altijd als fotokopie op lichtvast papier opslaan. Maar let op: zelfs normale fotokopieën kunnen vervagen! Daarom vermijdt u transparanten, omdat deze vaak weekmakers bevatten en vervaging versnellen.

Je moet ook een register bijhouden voor maximaal 10 jaar (de professionele accountant weet dat!), Dus laat hem de opslag overnemen. Bovendien kunt u niet per ongeluk de verkeerde documenten voor de voorjaarsschoonmaak weggooien.