Slim Om Toch Te Kiezen Voor Een Particuliere Verzekering?

Denkt u erover na om van de wettelijke naar de particuliere ziekteverzekering te veranderen? Aan welke eisen moet worden voldaan en is een verandering altijd zinvol? Vandaag leggen we uit waar je op moet letten.

Meer lezen: alles te weten komen over verzekering inboedel? Druk snel op de link!

Voor Wie Is Het Mogelijk Om Een Particuliere Verzekering Af Te Sluiten?

Hier hangt het van je beroep af. Ambtenaren en zelfstandigen, maar ook werknemers met een bruto jaarinkomen boven de respectieve jaarlijkse loongrens kunnen een particuliere zorgverzekering afsluiten. In 2018 bedroeg dit bruto jaarinkomen € 59.400. Deze omvatten vakantie- en kerstbonussen, als ze regelmatig worden uitbetaald.

Evenzo kunnen studenten ervoor kiezen om te studeren voor een particuliere ziektekostenverzekering met speciale studententarieven. Deze beslissing is dan bindend gedurende de gehele onderzoeksperiode. Na hun afstuderen kunnen ze terugschakelen naar een wettelijke ziekteverzekering. Tip voor studenten: ben jij het kind van ambtenaren? U krijgt tot 80% subsidie ​​- een verandering is volkomen logisch.

Wellicht interessant: vergelijk telefoonverzekering om de best passende dekking bij jouw persoonlijke situatie te ontvangen!

Waar Moet Je Aan Voldoen Om Er Een Af Te Sluiten

Je Bent Gezond

Als u wilt overstappen op een particuliere ziekteverzekering, moet u voorbereid zijn op een vragenlijst. Als u al bestaande voorwaarden hebt, zijn de verzekeringsmaatschappijen bang voor mogelijke kosten en sluiten potentiële risicopatiënten uit. Clear uitsluitingscriteria omvatten: acute of niet volledig genezen van kanker, lopende of in de afgelopen drie jaar psychologische behandelingen of zelfs poging tot zelfmoord in de afgelopen drie jaar voltooid.

Er zijn ook ziekten die een verandering niet volledig uitsluiten, maar die vaak gepaard gaan met toeslagen, zogenaamde risicopremies. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn: astma, diabetes, hart- en vaatziekten of rugklachten.

Je Verdient Het Goed

De bijdragen aan particuliere ziekteverzekering nemen soms jaarlijks toe. De kosten ervoor moet je nu en in de toekomst zeker weten. Als de bijdrage slechts marginaal wordt gedekt door het maandelijks inkomen, kan de betere medische zorg de financiële knelpunten in het leven van alledag slechts een klein beetje compenseren. Als ambtenaar wordt u door uw werkgever ondersteund met ten minste 50% van de medische kosten. Daarom moet hier een verandering worden overwogen.

Je Bent Niet Ouder Dan 40

Natuurlijk kunt u ook overschakelen naar een particuliere ziektekostenverzekering met 40+ in theorie. Maar aangezien het steeds duurder wordt naarmate je ouder wordt, heeft het weinig zin om van 40 te veranderen. Tenzij je financieel heel goed beveiligd bent.

Uw Gezinsplanning Is Voltooid

Je bent alleenstaand en hebt geen kinderen? Dan is de beslissing om over te schakelen

naar een particuliere ziekteverzekering meestal gemakkelijker. Als u familie of een gezin heeft, moet u echter voorbereid zijn. Er is geen gezinsverzekering zoals bij de wettelijke ziekteverzekering, dat wil zeggen dat de bijdragen voor het hele gezin in aanmerking moeten worden genomen. Zelfs tijdens ouderschapsverlof moet de bijdrage aan de PKV worden betaald.