In de zomer is het vaak heet, wat kun je daar allemaal aan doen?

De zomer wordt warmer en  als je zoiets als mij bent, staat een sauna thuis niet op je verlanglijstje. De flexibiliteit en het gemak van een draagbare airconditioner kan precies zijn wat u nodig heeft voor koel comfort. Het is daarom wel fijn om te kunnen beschikken over een mobiele airco die je makkelijk kunt verplaatsen.

Draagbare airconditioners zijn er in verschillende groottes voor verschillende scenario’s en koelbehoeften, dus er is een optie voor iedereen. Maar met zoveel tegenstrijdige beoordelingen online beschikbaar,  hebben we de verwarring opgelost en de belangrijkste punten voor u hieronder afgewogen.

Zijn draagbare airco’s goed? 

In plaats van een hoop warme lucht te zijn, zijn ze eigenlijk een uitstekende keuze voor uw praktisch koelcomfort.

  • Ze zijn mobiel en verplaatsbaar van kamer naar kamer, waardoor het gemakkelijk en flexibel is om in huis te gebruiken.
  • De installatie is eenvoudig en vereist geen professional. U hebt alleen een raam of een afgedicht uitlaatpunt en een beetje vrije tijd nodig.
  • Als u huurt, niet in staat bent om een ​​meer permanente eenheid te installeren, of uw koeling mee wilt nemen, is  een draagbare airco een ideaal koelalternatief.
  • Draagbaarheid maakt het effectief als een optie voor koeling met één kamer, vooral in kleinere ruimtes zoals kantoren en familiekamers.
  • Een draagbare AC biedt vaak veel handige functies om uw comfort te verhogen en een lager energieverbruik, zoals programmeerbare timers.
  • Veel draagbare apparaten verdubbelen als luchtontvochtigers en verlagen de luchtvochtigheid in uw huis, dus er is minder kans op ontwikkeling van allergenen en meeldauw.

Hoe ze werken

Een draagbare airconditioner werkt door de warme lucht uit uw kamer te trekken, de hitte te verwijderen en te verdrijven (en vochtigheid, als deze een ontvochtigingsfunctie heeft) en uw kamer te vullen met koelere, droger lucht. De ingebouwde thermostaat zorgt ervoor dat de ingestelde temperatuur in uw kamer constant wordt gehandhaafd.

Vanwege de compactere afmetingen en de eenzijdige luchtstroom werkt een draagbare airconditioner het meest efficiënt in de directe omgeving. Uw familiekamer of -slaapkamer heeft bijvoorbeeld de ideale afmetingen voor een draagbare airco. Je hebt een standaard powerpoint in de buurt nodig, een raam of uitlaat om naar te ventileren en je bent klaar om te gaan.

Moeten alle draagbare airconditioners worden geventileerd?

Ja. Net als andere airconditioners, moet een draagbare unit op de een of andere manier de warme, bedompte warmte en vochtigheid van uw huis afgeven. Raamontluchting is over het algemeen de meest gebruikelijke en handige manier van ventilatie, maar een draagbare airconditioner kan ook worden ontlucht via een plafondafvoer, schuifdeur of muurafvoer.

Als u niet kunt ventileren, raden we aan een draagbare ventilator te kopen

Hoe installeer ik een draagbare airconditioner?

Draagbare eenheden worden geïnstalleerd door eenvoudigweg de uitlaatslang aan de luchtconus te bevestigen en het andere uiteinde aan uw raam of een ander uitlaatpunt te bevestigen. Elke draagbare unit wordt geleverd met een eigen ontluchtingsset en de basisgereedschappen die nodig zijn voor de installatie.

Omdat het een uitlaat nodig heeft, kan de draagbare eenheid zo ver gaan als de flexibele uitlaatslang toestaat, wat over het algemeen ongeveer 2-3 m lang is (meer dan genoeg in veel gevallen).