Hoe Je Jouw Telefoon Kunt Beschermen Tegen Enorme Kou In De Winter

Botsende kou maakt zovelen van ons te creëren. Maar niet alleen onszelf, maar ook onze technologie is gevoelig voor temperatuurschommelingen. De gevoelige apparaten bevatten ook smartphones, die in de winter zonder beschermingsmaatregelen blijvende schade kunnen aanrichten.

We laten je zien hoe je je telefoon beschermt tegen kou en nat. 2019 heeft ons veel te bieden als het gaat om smartphones. Hier geven we u een klein overzicht van wat er gaande is in de mobiele industrie. We laten u zien wat u kunt verwachten in 2019 op de smartphonemarkt. Toch al nieuwsgierig naar een geschikte telefoon voor in de winter? Kijk dan eens naar een Galaxy S8. Ook kun je kijken naar een iphone 8 aanbieding.

De Batterij Is Erg Gevoelig Voor Kou

Eerst en vooral wordt de batterij van de smartphone bedreigd door winterse omstandigheden. Afhankelijk van het apparaat, zal het kritisch zijn vanaf ongeveer vijf graden Celsius, de batterij kan sneller ontladen. Het energiecentrum in de behuizing voelt alleen echt goed in de comfortzone, wat betekent tussen 20 en 40 graden. Alles wat duidelijk afwijkt, is vooral schadelijk voor lithium-ion batterijen en verkort hun levensduur. Een verandering is alleen mogelijk met de expert in de meeste huidige modellen, omdat de batterijen permanent zijn geïnstalleerd.

Zelfs touchscreens zijn gevoelig voor lage temperaturen. Vooral apparaten met IPS- of TFT-schermen zijn extreem gevoelig, omdat hier vloeibare kristallen worden gebruikt. Ze kunnen bevriezen en vervolgens hun service weigeren. Aanzienlijk robuuster zijn AMOLED-schermen, die bestaan uit organische lichtdioden. Bij zeer lage temperaturen, maar ze kunnen ook tijdelijk naar buiten.

Probeer De Smartphone Warm Te Houden Met Lichaamswarmte

Om de smartphone te beschermen bij koud weer, moet deze dicht bij het lichaam worden gedragen. In de handtas of buitenzak van de jas is het inderdaad veel comfortabeler om te gebruiken, maar de binnenzak van de jas is het meest geschikt, omdat het warmer is. Indien nodig, doet het ook de broekzak (geen achterzak, want hier is het ook koud en een dief gemakkelijk te spelen).

Als u uw smartphone vaak onderweg nodig hebt, is het het beste om een draadloze headset op te zetten, zodat het apparaat tijdens een telefoongesprek in uw zak kan blijven.

Probeer Temperatuurverschillen Te Weren

Temperatuurverschillen kunnen condensatie veroorzaken in de behuizing van de mobiele telefoon, waardoor de elektronica wordt beschadigd. Daarom zou het apparaat slechts een tijdje in uw zak moeten blijven, wanneer u weer uit de kou in de warmte komt. Zelfs opladen mag alleen op een apparaat met kamertemperatuur.

Als de telefoon van buiten nat wordt, bijvoorbeeld wanneer u in de sneeuw valt, moet de batterij onmiddellijk worden verwijderd om kortsluiting te voorkomen. Als dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat de batterij stevig is geïnstalleerd, moet u het apparaat onmiddellijk uitschakelen en drogen. Veel moderne smartphones zijn gelukkig beschermd tegen water. Of het jouw eigendom is, lees je in de handleiding – herkenbaar aan de beschermingsklasse IP67 of IP68.

Goed om te weten: de IP-beschermingsklasse definieert hoe elektrische apparatuur geschikt is voor verschillende omgevingscondities. IP staat voor internationale bescherming.
chermd is, zelfs bij voortdurende onderdompeling.

Probeer Eens Goede Hoesjes Tegen De Kou

Als u vaker op de vlucht bent, moet u uw smartphone ook voorzien van een goede bescherming. Bij ons vindt u de ideale telefoonhoesjes en schermbeschermers voor uw reis naar de hellingen.