Hoe Veilig Zijn Cloudgebaseerde Softwaretools? En Waar Moet Je Allemaal Op Letten?

Een paar jaar geleden veroorzaakte het een ware hype: de cloud. Plots was het mogelijk om gegevens niet alleen lokaal maar ook extern in een onzichtbare “cloud” op te slaan. Sindsdien migreren steeds meer applicaties naar dit systeem. Het probleem hiermee: vanwege hun onzichtbaarheid hebben dergelijke services altijd een fundamenteel gebrek aan transparantie, wat niet bestaat bij tastbare harde schijven en computers.

Dus wat gebeurt er precies in deze onzichtbare data cloud en wie heeft toegang tot de informatie die daar is opgeslagen? Ook is het slim om te kijken naar alle diverse abonnement internet om te kijken of er clouddiensten kunnen worden afgenomen bij je huidige provider. Ook kun je nog beginnen met internet en televisie pakket vergelijken in Nederland om kosten te besparen, er zijn tegenwoordig al behoorlijk veel providers die gebruik maken van clouddiensten.

Gevaren Van Cloudgebruik

De hoeveelheid gegevens die is opgeslagen in de “cloud” blijft toenemen met de dag. Geen wonder! Particulieren hebben tijdens het rijden volledig toegang tot belangrijke gegevens, zonder een nieuwe harde schijf te moeten kopen voor back-ups. Tegelijkertijd profiteren bedrijven daar ook van. 24/7 toegang van bijna overal ter wereld vergemakkelijkt afstemmingsprocessen en verbetert bedrijfsnetwerken.

Bovendien elimineert het gebruik van gegevens in de vorm van Software-as-Service (SaaS) de kosten van het onderhouden van interne gegevensverwerkingsstructuren. Maar het is niet al het goud dat schijnt. Gebruik van de cloud heeft nog steeds een aantal risico’s waar u rekening mee moet houden:

De Provider : als er technische problemen aan zijn zijde zijn, kan de cloudservice – en dus ook belangrijke gegevens – soms niet worden bereikt. Dit kan z. In bedrijven kunnen ze bijvoorbeeld problemen veroorzaken bij de uitvoering van belangrijke orders of zelfs de hele operatie verlammen. Nog ernstiger in deze context is echter het potentiële risico van gegevensverlies.

Werknemers : Ze bieden ook een aantal gat in de beveiliging is eindelijk insbesondre oude medewerkers fungeren als onvervangbare repositories van kennis die na verloop van tijd te verwerven vele interne informatie – inclusief wachtwoorden .. Hiermee kunt u niet alleen toegang krijgen tot ongeautoriseerde databases en mogelijk ook bedrijfsspionage. Door gevoelige informatie door te geven, maken bedrijven zichzelf een beetje een mogelijk slachtoffer van chantage.

Verborgen Omstandigheden : het feit is dat cloud-leiders zoals Apple of Google hun bereik vergroten door gebruik te maken van klantgegevens. Als u slechts de kleine lettertjes van de gebruiksvoorwaarden overziet, kunt u bedrijven mogelijk veel gebruiksrechten op hun eigen gegevens toekennen. Het is daarom vaak moeilijk om te begrijpen waarvoor de gegevens in een openbare cloud uiteindelijk worden gebruikt.

Hackeraanvallen : niet allemaal zijn ze crimineel, maar elke onderbreking in een beveiligingsbarrière vormt een bedreiging voor de opslag van gegevens.

Populaire Tools In De Cloud

Voordat u een service kiest, moet u eerst een volledig beeld krijgen van elke provider. Het kan dan de moeite waard zijn om bepaalde services en applicaties naar de cloud te verhuizen, zoals: B.:

Master Data Management : momenteel hebben slechts heel weinig bedrijven voldoende tijd om klantgegevens handmatig vast te leggen en bij te werken. Omgekeerd, als klantrelatiebeheer plaatsvindt in de cloud, is verouderde contactinformatie verleden tijd.

Projectplanning : samengaan met vergaderingen is soms een enorme klus. Verschillende diensten vereenvoudigen echter fundamenteel de coördinatie. Medewerkers kunnen onafhankelijk van elkaar werken in termen van tijd en ruimte, zonder de voortgang van het werk uit het oog te verliezen.

All-In-One : het is nu ook mogelijk om het volledige gegevensbeheersysteem van een bedrijf over te zetten naar een gegevenswolk. Het maakt ERP mogelijk. Of het nu gaat om een product voor complexe bedrijven of als een oplossing, speciaal ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven – van voorraadbeheer tot kopen en verkopen, deze systemen kunnen worden gebruikt om tal van zakelijke transacties in realtime te beheren.