Kan de metaverse duurzaam zijn met een goede planning?

Voor zo velen van ons is de Metaverse mysterieus. Het is verkeerd geïnterpreteerd, verkeerd geciteerd en verkeerd begrepen. Het heeft veel betekenissen voor veel verschillende individuen, wat een probleem is. Zoals zoveel andere nieuwe technologische concepten, ontdekken we dat deze betekenis kan worden verduisterd door de overvloed aan marketingjargon en acroniemen die dienen als leidende indicatoren van waar de toekomst naartoe gaat. Uiteindelijk worden deze afkortingen en modewoorden met hetzelfde gemak opgenomen in ons dagelijks vocabulaire. Het probleem is dat niemand de precieze timing van deze convergerende dagen kent.

Het ontbreken van een formele organisatie levert aanzienlijke problemen op. Het is moeilijk om de beste tijd te bepalen om investeringen te doen, maar een effectieve planning voor brede acceptatie is complex. Ondanks alle onzekerheid is er echter één positieve ontwikkeling. Het geeft ons meer tijd om een ​​aantal cruciale zaken te plannen waar iedereen het misschien over eens kan zijn, zoals hoe de Metaverse duurzaam en milieuvriendelijk te maken.

Beschrijf de Metaverse.

De Metaverse integreert verschillende technologieën in zijn hart. Gaming, augmented reality en virtual reality zullen naar verwachting allemaal samensmelten, althans gedeeltelijk dankzij de financiële lagen van de blockchain. Dit is waar we web3 zullen observeren, de aanstaande iteratie van internet. We zullen op internet zijn in plaats van erop.

Theoretisch worden we allemaal ondergedompeld in frisse, gemeenschappelijke ervaringen. We zullen waarschijnlijk in eerste instantie communiceren over deze ontmoetingen met behulp van de ongelooflijk alleen VR-headsets. Hoewel we augmented reality al op onze smartphones en tablets kunnen ervaren, zullen we in de toekomst een meer meeslepende ervaring kunnen hebben die virtuele werelden combineert met de natuurlijke wereld via AR-brillen. Apple werkt er actief aan en ze zouden rond 2025 in de verkoop moeten gaan. Dit vertaalt zich in rijkere ervaringen voor zowel merken als klanten.

Waar zijn de drukpunten op het milieu?

De Metaverse-infrastructuur zal veel meer rekenkracht nodig hebben omdat het veel verschillende technologieën combineert. We hebben niet alleen meer verwerkingskracht nodig om servers in staat te stellen gelijktijdige, driedimensionale ervaringen voor meerdere gebruikers te leveren, we hebben ook meer verwerkingskracht nodig om op consumenten gebaseerde VR-apparaten te gebruiken. We zullen ook krachtigere computers en laptops gebruiken om veeleisende games te spelen. Misschien wel het belangrijkste is dat we ook getuige zullen zijn van een exponentiële toename van de hoeveelheid gegenereerde gegevens, die bedrijven zullen zien als hun ticket naar hogere verkopen die het financiële verhaal van de Metaverse zullen voeden.

Met al deze extra activiteit zal het aantal datacenters dat nodig is om de servers te huisvesten die de primaire Metaverse-architectuur aandrijven, exponentieel toenemen.

De Metaverse en Blockchains

Blockchain heeft tot doel de financiële lagen van Metaverse te laten werken, voornamelijk met behulp van digitale valuta. Duurzaamheid staat centraal in de blockchain-industrie. Innovatie was de belangrijkste factor in de snelle eerste groei van Bitcoin in 2009, toen het werd gestart. Aanvankelijk werd gedacht dat het de capaciteit had om het banksysteem omver te werpen. Het beveiligingssysteem herkent ook de infrastructuuraanbieders door de distributie van Bitcoin. Het proof of work framework wordt gebruikt in het mining proces voor bitcoin (POW).

POW roept op tot concurrerende computers over de hele wereld om een ​​cryptografieprobleem op te lossen. De eerste persoon die het raadsel oplost en 6,25 bitcoin krijgt, is degene die de meeste toegang heeft tot ‘s werelds gecombineerde verwerkingskracht. Als gevolg hiervan hebben Bitcoin-mijnwerkers magazijnen vol computers die werken om dit probleem aan te pakken, dat dezelfde schadelijke effecten op het milieu heeft als datacenters vanwege overmatig elektriciteitsverbruik. Het Fintech-weekartikel over Bitcoin en duurzaamheid bevat meer informatie over dit onderwerp. Niet alle blockchains houden zich echter aan het Bitcoin-concept.

Moderne blockchains, waaronder Algorand en Solana, ontginnen hun munten zonder gebruik te maken van enorme computerboerderijen dankzij een methode genaamd Proof of Stake. Als gevolg hiervan zijn verschillende blockchains er al trots op dat ze op zijn minst CO2-neutraal en in sommige gevallen zelfs CO2-negatief zijn. De meeste cryptocurrencies en blockchains die kunnen worden gebruikt om de financiële laag van de Metaverse van stroom te voorzien, zullen naar verwachting op middellange termijn evolueren naar duurzame structuren sinds Ethereum; de op één na grootste cryptocurrency, maakt nu de overstap naar proof of stake.