bb 2012 front Bazar Bizar 2012

Op zaterdag 23 juni 2012 vond rondom de Oude Kerk Charlois het leukste kleinschalige festival van Rotterdam en omstreken plaats: Bazar Bizar. Een zomers kunstfestival met vermaak en vertier uit alle windstreken, verrassing en prikkeling voor jong en oud. Bazar Bizar brengt kunst, muziek, lekker eten en performances bij elkaar.

50 bekende en minder bekende kunstenaars en vormgevers hebben op een originele manier hun werk gepresenteerd en verkocht rondom de Oude Kerk Charlois. Het publiek kon een grote diversiteit aan hedendaagse beeldende kunst zien en kopen: schilderkunst, fotografie, illustratie, mode, grafisch en industrieel ontwerp. Een eigenzinnig muziek- en performance programma was er ook. Naast optredens van de bands The Bucket Boyz, Strafkamp, Grassmoawer & Pomrad was er in de Oude Charloisse Kerk een uniek optreden van (geluids) kunstenaar Dennis de Bel en organist Rien Donkersloot. Rondom de grote circustent werd genoten van huisgemaakte (vega) hamburgers van de ‘Burgertrut’, soep van ‘KOM Rotterdam’ of een lekker biertje. 

En het was dubbel feest want dit jaar viel Bazar Bizar samen met het 550-jarig bestaan van Charlois. In ere daarvan werd ‘De grote paardenrace’ georganiseerd. Achter de kerk werd een heuse paardenrenbaan gebouwd waar jong en oud op afkwamen en streden voor de mooie prijzen. Ook kon je je als Karel de Stoute op de foto laten zetten en meedoen met de Karel de Stoute Contest.

FOTOGRAFIE
Benieuwd hoe deze fijne dag eruit zag? De volgende fotografen hebben het in mooie beelden vastgelegd:
Alina Parigger
Milo Vermeulen 
René Egbring Photography 

 

 

 


Grotere kaart weergeven