BAZBIZ 2013 flyer 600px Bazar Bizar 2013

13 juli 2013 vond de zesde editie van kunstfestival Bazar Bizar plaats op de Charloisse Kerksingel in Rotterdam. Meer dan duizend mensen bezochten de drukste editie tot nu toe. Elk jaar komen meer en meer mensen af op dit creatieve festival, waar zij ook dit jaar hebben kunnen genieten van kunst, muziek en theater. Dit jaar gooie Bazar Bizar het over een andere boeg: de kunstmark werd volledig door de kunstenaars zelf gebouwd.

“Weg met de eeuwige kraampjes!” was het motto. Wilde een kunstenaar op de markt staan, dan moet hij zijn eigen creativiteit inzetten. Resultaat hiervan was een markt als geen ander. Bezoekers lieten zich verrassen door alle mooie bouwwerken. Mensen keken hun ogen uit en hadden daardoor ook meer aandacht voor de kunst die tentoongesteld en verkocht werd.

Naast de vernieuwde kunstmarkt, was ook de Harry Takken Oude Spullen Bingo een groot succes. Jong en oud keken in spanning naar de jongleerkunsten van Harry Takken. Hij maakte er een hilarische bingoshow van met verrassende cadeaus voor de winnaars. Aan de andere kant van het terrein verzamelden bezoekers zich voor een wel heel bijzondere verkiezing: de Miss Print 2013, welke in samenwerking met Mesh Print Club voor het eerst georganiseerd werd. Dames showden hun mislukte zeefdrukken en werden ondervraagd door host Leon Kranenburg, waarna het publiek mocht stemmen wie Miss Print 2013 werd.

Het optreden van de Engelse Craig Sutton, ook wel the Flameco Thief genoemd, was een fijn begin van een heerlijke dag. Mensen genoten van de lekkere taarten die andere bezoekers hadden gebakken en luisterden ondertussen naar de Franse chansons van Tess et les Moutons Magnifiques. Maask bracht het publiek aan het dansen met zijn elektronische muziek en de Phoenix City Retaliators waren een ware afsluiter: van voor tot achter stond het veld te springen.

De organisatie is dan ook zeer tevreden en wil volgend jaar weer net zo’n geweldig festival neerzetten.

Bazar Bizar 2013 werd mede mogelijk gemaakt door Deelgemeente Charlois, Stichting NAC, Woonstad Rotterdam, Stichting Bevordering Volkskracht en de Kunsthal.

banner beneden PB2 2 600 Bazar Bizar 2013