Routebeschrijving
Waterbus, lijn 18 / Aqualiner
De Waterbus, lijn 18 (voorheen de Aqualiner) vaart vanaf de haltes Willemskade (naast de Erasmusbrug), St. Jobshaven (Lloydkwartier) en Katendrecht (SS Rotterdam) naar RDM Rotterdam / Heijplaat op werkdagen en in het weekend. Deze snelle catamaran brengt je vanaf de Jobshaven binnen 10 minuten naar de overkant. Frequentie: de boot vaart tot 18u20 twee keer per uur, daarna één keer per uur. Laatste afvaart van RDM is 22u20 door de week in het weekend is dit eerder.

Kijk op de website van de Waterbus voor de dienstregeling, tarieven en plattegrond met de haltes.

Let op: ov9292 laat de Waterbus niet als snelste vervoeroptie zien, kijk daarom eerst hoe laat de Aqualiner vertrekt en stel je route in naar de betreffende halte.

Reisadvies
Er is altijd een rechstreekse verbinding tussen RDM Rotterdam en de Jobshaven. De reistijd van en naar deze halte is 10 minuten. Wil je toch gebruik maken van de halte Willemskade, houd dan rekening met een langere reistijd
Met openbaar vervoer vanuit Rotterdam centrum naar de Jobshaven kun je gebruik maken van tramlijn 8 of met de metro naar station Coolhaven.
Kijk voor vertrek- en aankomsttijden, en tarieven op www.waterbus.nl
Je kunt gebruik maken van OV-chipkaart
Je fiets mag mee op de boot

Openbaar vervoer
Vanuit het noorden van Heijplaat komend (bijv. Rotterdam), ga je naar metrostation Slinge, vanuit het zuiden komend (bijv. Ridderkerk), ga je naar bus- en metrostation Zuidplein. Vervolgens met RET-buslijn 68 naar RDM Campus/Rotterdam Campus. Kijk op www.9292ov.nl voor reisinformatie.

Auto
LET OP! Vanwege wegwerkzaamheden op de A15 is de situatie per 24 november 2013 vanuit het westen en A4/Beneluxtunnel gewijzigd. Navigatiesystemen zijn nog niet bijgewerkt dus volg deze niet! Volg RING (Rotterdam) Zuid voor afrit 18: Heijplaat/Waalhaven.

Neem op de A15 (Ring Rotterdam Zuid) afslag 18: Heijplaat.
Volg bovenaan de afrit de borden Heijplaat / Havens 2250-2750.
Volg de borden Heijplaat, alsmaar rechtdoor op Reeweg en Waalhavenweg.
Sla linksaf bij het bord Heijplaat; dit is de afslag voor het dorp.
Aan je rechterhand zal je camping Heijplaat zien verschijnen.

Parkeren
Parkeren is overal gratis.

Ingang Camping Heijplaat
https://goo.gl/maps/QyURB9SUHL72